Eğitim

Sakadat Derneği olarak, dertlerine çare olmaya, yaralarını sarmaya, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığımız mahallerde; uzun vadeli, kalıcı çözümlerin eğitim ile olabileceğinin farkındayız. Çünkü eğitimli nesiller, mutlu bir geleceğin temelini teşkil ederler.

Maddi imkânların yetersiz olması, en temel ihtiyaçların bile karşılanamamasına sebep olunca, eğitim hep ikinci sırada kalıyor. Evladının aç karnını doyurmak için veya susuzluğuna çare olabilmek için bütün enerjisini sarf eden bir baba, evladının eğitimini düşünemiyor bile. Peki, eğitim alamayan, dolayısıyla iyi bir meslek sahibi olamayan bu gençleri nasıl bir gelecek bekliyor? Ne yazık ki babasının aynısı. Bu şartlarda büyüyen çocuklar da aynı babaları gibi, sadece geçim derdine düşecek. Nesiller boyu bu şekilde devam edilmesi ve karınlarını doyurmak için sürekli, amansız ve çetin mücadeleler vermek zorunda kalınması ne acı.

Bu şekilde düşününce, kendi evladının geleceğini bir şekilde güvence altına almaya çalışan her bir ebeveyn, bu yaşananları kabullenmeyecektir.

Bu hassasiyetle bizler de Sakadat Gönüllüleri ile birlikte, gittiğimiz yerlerde, yoksullukla mücadelede eğitimin kalıcı çözüm olduğunu gördük. Eğitimin, modern çağın oldukça gerisinde kaldığı yerlerde, elimizden geldiğince, dünya standartlarına yükseltilmesi, en azından ulaşabildiğimiz çocukların hayatlarını bu anlamda birazcık değiştirebilirsek, bizim için mutluluğa vesile olacaktır.

Sakadat Derneği olarak, eğitim faaliyetlerimiz kapsamında, eğitime kalıcı eserler inşa ederek, erişebildiğimiz kadar çocuğun dünya standartlarına yakın şartlarda eğitim görmelerini sağlamayı hedefliyoruz.

Yine, onlara Kur’ân-ı Kerîm hediye ederek, gönüllerini almaya çalışıyoruz.

Sizler de Suriye’deki inşaatımıza katkıda bulunarak eğitimde kalıcı eserler inşa etmeye vesile olabilirsiniz ya da bir hafıza Kur’ân-ı Kerîm hediye edebilirsiniz.