Gıda Yardımı

Sadakat Derneği olarak, gönderdiğiniz yardımları, gerçek ihtiyaç sahiplerine, yerinde ve zamanında ulaştırıyoruz.

Dünya üzerinde açlık sorunu, küresel iklim değişikliklerine bağlı olarak artan kuraklık ve bölgesel anlaşmazlıklardan doğan çatışmalar sebebiyle gün geçtikçe derinleşiyor.

Esasen israf edilmeden, ihtiyaç miktarı kullanılması halinde, yeryüzünün kaynakları dünyadaki her bir insana yetecek seviyededir. Ne var ki insanoğlu, paylaşmak yerine stok yapmayı tercih eder ya da kavga, çatışma, çekişme ve benzeri durumlardan ötürü bu kaynakları heba eder.

Hâlbuki açlık, insanın en temel ihtiyaçlarından biri olan beslenme ihtiyacını karşılayamaması, çocuğuna ve ailesine bir lokma yiyecek bir şey bulamaması, başına gelebilecek en büyük felaketlerden biridir.

Bir yanda açlıktan ve yetersiz beslenmeden dolayı ölümle ve hastalıklarla mücadele edenlerin bulunduğu, bir lokma ekmeğe muhtaç milyonlarca aile varken, diğer yanda sayıları her geçen gün artan obezite ve aşırı kilodan şikâyetçi olanlar var. Ve ne yazıktır ki, bu bolluk içinde yaşayan kesim, açlıkla mücadele edenleri fark etmiyor bile.

Gelişen teknoloji, artan ulaşım ve iletişim imkânlarıyla, o insanların haberleri artık bizlere kolayca ulaşabiliyor. Uzak mesafeler, artık bahane olmaktan çıktı. Dünya küresel bir kasaba olmaya doğru giderken, aç olduğu için gözyaşı döken bir bebeğin, ona bakarken yüreği yanan bir annenin mesuliyeti bizlere ait değil diyemeyiz.

Gördüğümüz bu hususları dikkate alarak,

Sadakat Derneği olarak, elimizden geldiğince, gidebileceğimiz her yere giderek, köy köy, hane hane dolaşarak bir kişinin daha gözyaşını dindirebilmenin peşindeyiz.